TÜS on aasta koori nominent!

Foto: Andres Mihkelson

Meil on suurim heameel teatada, et Eesti Kooriühing on valinud TÜSi 2023. aasta koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiate jagamisel aasta koori nominendiks!

Meil on selja taga (ning samas veel käimas) vaieldamatult üks tihedaid elamusi täis igati lennukas tegutsemisaasta, seega teeb tunnustus meile kahtlemata rõõmu ning innustab sama hoogsalt edasi tegutsema. Alljärgnevalt on võimalik lugeda katkendit aasta koori kandidatuuriks esitatud kirjeldusest, mis annab linnulennul ülevaate selle aasta olulisematest hetkedest:

Tartu Üliõpilassegakoor (TÜSsuutis 2023. aastal edukalt kõndida justkui mitme erineva ning samavõrd olulise maailma vahel: ühelt poolt oli koor intensiivselt seotud suvise noorte laulupeo ettevalmistusprotsessiga, sel korral ka tavapärasest laiema haardega; samas võeti selle kõrval ette veel valik mitmepalgelisi ning koorile isiklikumal tasandil märgilisi muusikaprojekte, kus TÜS sai end ühise kunstilise eesmärgi nimel proovile panna kõrvuti nii teiste kooride kui ansamblite-orkestrite-solistidega. Aasta teises pooles realiseeriti pikk töö ja pühendumus suurepäraste konkursitulemuste näol välismaal, samas on TÜS aasta vältel panustanud oluliselt Tartu kohalikku muusikaellu, esinedes kontsertidel paljude erinevate teiste linna kollektiividega ning võttes ette ka väga erineva iseloomuga koostööpakkumisi, mida ei takista kunagi ranged žanripiirid. Valdavalt üliõpilastest koosneva noortekollektiivina oskab TÜS väärtustada ka õppimis- ja õpetamisprotsessi olulisust, nii saime möödunud aastal panustada noorte dirigentide võrsumisse ning teadmiste jagamisse meistrikursuse formaadis. TÜSi kontserdikavade südameks on sageli eesti muusika, milles saame lasta kaunil emakeelel heliseda, kuid koor võttis aasta jooksul sama innukalt ette ka välisheliloojate (suur)teoseid. Seega mahub Tartu Üliõpilassegakoori 2023. aastasse arvestataval hulgal muusikamaastikul olulist väärtust loonud projekte ning ülesastumisi nii kontsertidel kui konkursiformaadis.

Seekordsed preemiasaajad aga selguvad koori- ja puhkpillimuusika aastagalal pühapäeval, 11. veebruaril 2024 kell 15.00 Estonia kontserdisaalis. Aastakontserdi kunstiline juht on Kuno Kerge, lavastaja Jaanika Juhanson, õhtujuht Kristjan Lüüs ja liivakunstnik Madli Luuk.

Suur tänu kõigile meie lähedastele ja kaasaelajatele, kes on meiega sel aastal (ja varemgi) koos olnud – teie panus ja toetus on meile ääretult oluline ning aitab saavutada seatud sihte!

Kõik nominendid on loetletud siin: https://kooriyhing.ee/selgunud-on-koori-ja-puhkpillimuusika-aastapreemiate-nominendid-2023/