Tartu Üliõpilassegakoori saatis edu rahvusvahelisel koorikonkursil

Ülikoolilinnas tegutsev Tartu Üliõpilassegakoor osales möödunud nädalalõpul Horvaatias, Dubrovnikus 27.-31. oktoobrini toimuval rahvusvahelisel koorikonkursil Adriatic Pearl ning saavutas auhinnalised kohad kulddiplomite näol kahes kategoorias, lisaks ka pääsu Grand Prix’ vooru.

Tartu Üliõpilassegakoor osales tänavu teist korda peetaval konkursil nii segakooride kui folkloorikategoorias, kokku võtsid koorid mõõtu neljas kategoorias. Segakooride arvestuses pälvis Tartu Üliõpilassegakoor II järgu kulddiplomi, folkloorikategoorias aga saadi IV järgu kulddiplom, antud kategooria üldvõit ning nominatsioon Grand Prix’ voorus osalemiseks.

Žürii tagasisidest koorile jäi kajama folkloorivoorus eredana mõjunud siirus ning kontakt kuulajatega. Veel tõsteti esile ka koori oskust publikut eestikeelse laulu abil sügavalt puudutada ning ka mitmepalgeliselt kokku pandud konkursivoorude repertuaarivalikut, mis võimaldas eriti folkloorivoorus näidata kõiki koori tugevusi.

Tartu Üliõpilassegakoor esitas konkursi kolmes voorus nii eestimaiste kui kaugemate maade heliloojate teoseid. Teiste seas oli esindatud Veljo Tormise, Lembit Veevo, Pärt Uusbergi ning Tõnu Kõrvitsa koorilooming. Dirigentidena olid koori ees konkursi vältel Küllike Joosing, Liis Rull ja Liine Palu. Lisaks konkureerimisele osales koor ka festivali raames peetud sõpruskontserdil, kus kasutati samuti võimalust kodumaist muusikat tutvustada.

TÜS Dubrovnikus pärast konkursi folkloorikategooria kava esitamist. Foto: Andres Mihkelson