VALLI ILVIK 01.04.1951–03.03.2022

Lahkunud on meie koori audirigent, pedagoog, aktiivne kultuuritegelane ning muusikaelu korraldaja Valli Ilvik. Ärasaatmine toimub 12. märtsil 2022 kell 12.00 Tartu Peetri kirikus ning sängitamine peale leinatalitust Raadi kalmistul.


Alates 1970. aastast juhatas Valli Ilvik mitmeid erinevaid koore, sealhulgas Tartu Üliõpilassegakoori, olles näidanud ennast seejuures suurepärase pedagoogina, oma ala tõelise entusiastina ning meeldiva inimesena. Tema proovide eesmärgiks ei olnud kunagi lihtsalt muusika ettekandmise tehnilise filigraansuse saavutamine, vaid neil on tänu tema üldisele erudeeritusele olnud ka tugev üldhariv funktsioon Eesti kultuuri ja muusikaloo tutvustamise läbi. Valli Ilvik oli ka aktiivne Tartu kohaliku muusikaelu edendaja, sh nt Miina Härma päevade korraldaja. Lisaks meeldis talle väga reisida, eriti Eestimaa saartel.